Bunnik Plants

  • Tuinbouw
  • Bleiswijk

OVER ONS

De oorsprong van Bunnik Plants ligt in het jaar 1945. In het Zuid-Hollandse dorpje Pijnacker begint opa Ferd na de oorlog met het kweken van groenten onder platglas. In 1967 stapt Ferd, net als vele andere groentekwekers, over op sierteelt. Zijn eerste potplant is de Bromelia Aechmea. Fa F.J. Bunnik en Zn. is al snel een begrip in de regio. Aan het begin van de jaren ’80 komen drie van Ferd’s zonen in het bedrijf. Voor de jonge jongens is het bestaande pand in Pijnacker te klein en dus kopen ze samen met hun vader in 1981 een nieuw pand aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs. In de jaren die volgen, wordt het grootste gedeelte van de planten geëxporteerd naar Amerika, de zaken gaan goed.

Tegen het eind van de jaren ’80 doet opa een stapje terug en kopen de broers een stuk grond in Bleiswijk. Met de bouw van hun eerste kas zijn de broers de eerste kweker in dat gebied. Even later wordt de naam van het bedrijf veranderd in Bunnik Plants. De groei zet in de jaren die volgen, hard door. Regelmatig wordt er een bedrijf bijgebouwd of –gekocht en het vaste personeelsbestand groeit tot ruim 100 mensen.

Door de toenemende vraag naar toegevoegde waarde wordt in 2005 Bunnik Creations gestart. Zij specialiseren zich in keramiek en decoratiematerialen. Inmiddels is Bunnik Creations uitgegroeid tot een internationaal handelshuis met een eigen fabriek in China waar keramieke potjes met poedercoating worden gemaakt.

Vacatures van Bunnik Plants

Momenteel heeft Bunnik Plants geen vacatures open staan.