Florensis

  • Tuinbouw
  • HENDRIK-IDO-AMBACHT

Florensis is een innovatief tweedegeneratie familiebedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht, opgericht in 1941 onder de naam Hamer Bloemzaden. Het bedrijf heeft inmiddels wereldwijd haar sporen verdiend als veredelaar en leverancier van uitgangsmateriaal aan professionele kwekers.

Met ruim 2.000 toegewijde en vakbekwame medewerkers vanuit Nederland, Europa en ver daarbuiten produceren wij per jaar meer dan 900 miljoen jonge planten uit zaad en stek.

Locaties
Florensis heeft verkoopkantoren in Nederland (Hendrik-Ido-Ambacht), België (Sint-Amands), Duitsland (Weeze), Italië (Lazzate), Polen (Warszawa) en de UK (Oxon). Middels agenten levert Florensis jonge planten (pluggen), vermeerderd uit zaad en stek, over de hele wereld.

Naast eenjarigen, meerjarigen, potplanten, primula’s en violen, leveren wij via Florensis Cut Flowers in Rijsenhout ook jonge planten van snijbloemen wereldwijd.

Voor de productie van onbeworteld stek en zaadproductie heeft Florensis speciale productielocaties. Deze locaties in Ethiopië, Kenia en Portugal zijn van essentieel belang voor het behouden en verbeteren van het allerhoogste kwaliteitsniveau. De productie van jonge planten vindt plaats in Nederland. Florensis staat voor hoge leverbetrouwbaarheid van de jonge planten, die geleverd worden in de bekende blauwe Florensis tray.

Assortiment
Wij bieden kwekers een ongeëvenaard assortiment van meer dan 4.000 verschillende bloemen en plantenrassen. Soorten van het allerhoogste kwaliteitsniveau, in schitterende kleurvariaties en gekweekt op basis van de meest innovatieve, waar mogelijk duurzame, technieken. Bovendien weten we hoe we deze producten succesvol op de markt kunnen brengen. Dat is onze kracht.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Florensis neemt het voortouw en speelt een actieve rol in de verdere ontwikkeling van haar medewerkers, de opbouw van gemeenschappen en de ondersteuning van de natuur bij en in de omgeving van al haar vestigingen in Europa, Kenia en Ethiopië.

Florensis Cut Flowers is de grootste leverancier van jonge planten van snijbloemen uit zaad in Europa. Wij leveren inmiddels meer dan 250 miljoen jonge planten per jaar aan onze klanten.

Achtergrond
Florensis Cut Flowers (FCF) in Rijsenhout (Nederland) is ontstaan na de overname van Ball Holland in 2009 door Florensis. De productie van jonge planten van pot- en perkplanten werd naar Hendrik-Ido-Ambacht verhuisd en in Rijsenhout ontstond Florensis Cut Flowers. FCF is gespecialiseerd in de opkweek van uitgangsmateriaal van snijbloemen uit zaad. FCF is de grootste leverancier van jonge planten van snijbloemen uit zaad en marktleider in Europa.

Werkwijze
Sinds 2009 is hard gewerkt aan kwaliteitsverbetering van onze producten door investeringen in groeilicht en sorteer- en selecteermachines voor jonge planten. Daarnaast hebben wij kaskoeling geïnstalleerd om ook in de warme zomerperiode een optimaal klimaat te garanderen voor de opkweek van Lisianthus. Ook hier geldt immers wat voor alle Florensis producten geldt; wij willen onze klanten alleen de allerbeste producten leveren. Naast zelf investeren, werken we daarom op het gebied van veredeling en selectie ook samen met een aantal gerenommeerde leveranciers en andere veredelaars. Dat zorgt ervoor dat we ons doel bereiken: het beste product voor onze klanten!


Vacatures van Florensis

Momenteel heeft Florensis geen vacatures open staan.