HRsolar

  • Handel & Retail
  • De Lier

HRSolar

HRsolar is producent van de gelijknamige serie zonnewarmte systemen. Deze innovatieve systemen worden in eigen beheer ontwikkeld én geproduceerd. Zonnewarmte systemen van HRsolar onderscheiden zich door de hoogste opbrengst van Nederland.

Historie

Directeur/eigenaar Ronald van der Ende heeft altijd al een passie gehad voor duurzame energie en met name zonne-energie. Deze passie groeide verder na het verduurzamen van de verfspuiterijlijn van toen nog zijn schadeherstelbedrijf met behulp van zonnecollectoren. Met de nodige verbeteringen op de toen verkrijgbare collectoren in de markt was de ontwikkeling en productie van de eerste eigen collector in 2002 geboren. Een HRsolar collector van volledig RVS met toen al een zeer hoog rendement.

In die tijd werden de zonneboiler systemen door HRsolar geproduceerd, direct verkocht aan de consument en ook geplaatst in Nederland. Met de opgedane  montage ervaring en doorontwikkeling is het installatiegemak van de huidige systemen ontstaan.

Sinds 2008 is HRsolar officieel fabrikant van de systemen geworden en worden de systemen via diverse kanalen in Europa verkocht. De installateur staat hierbij centraal. Zij zijn de ambassadeurs van HRsolar die de systemen aan de consument/gebouweigenaar adviseert, installeert en onderhoud. De consument/gebouweigenaar is uiteindelijk de gebruiker die profiteren van een duurzame oplossing om fossiele brandstoffen te sparen en de energierekening fors te verlagen. Een investering met een lange levensduur, weinig onderhoud en een korte return on investment.

(MVO) Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 

Het produceren van duurzame oplossingen wordt ook doorgevoerd in het duurzaam ondernemen. Dit komt in diverse facetten binnen de organisatie terug waaronder de samenwerking met stichting Patijnenburg waar veel van onze halffabricaten worden geassembleerd door mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Daarnaast worden de afkomst en de productiewijze van onze grondstoffen zoveel mogelijk herleid en geselecteerd of deze op een eerlijke en duurzame wijze worden gewonnen, geproduceerd en getransporteerd.

Vacatures van HRsolar

Momenteel heeft HRsolar geen vacatures open staan.