Koppert Cress

  • Tuinbouw
  • Monster

Over Koppert Cress

Hoewel de geschiedenis terug gaat tot 1988, de oprichting, is de grote groei en het succes van na juli 2002, toen Rob Baan het bedrijf overnam.

Rob veranderde niet alleen de naam in Koppert Cress, hij had ook een heel eigen visie en motivatie om dingen anders aan te pakken. Marketing werd de drijfveer voor het bedrijf en het assortiment wordt nu volledig bepaald door de behoeftes van de eindgebruikers. In zijn lange ervaring als zakelijk reiziger, kwam Rob in contact met vele culturen, ingrediënten en de bijbehorende eetgewoontes. Zelf een gepassioneerd kookliefhebber, lukte het hem zijn kennis van de zaadindustrie te combineren met de culinaire hoogstandjes die hij op zijn reizen tegenkwam.

Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor alle toepassingen. En de keuze wordt steeds groter. Ieder jaar wordt minstens één nieuw product toegevoegd aan het sortiment ‘Micro-vegetables’, een collectie die als ‘Architecture Aromatique’ onder de aandacht wordt gebracht.

In 2006, werd de locatie in Monster, in het Westland, uitgebreid tot 1,7 ha en een gloednieuw onderdeel in gebruik genomen. Na de grootse opening is het bedrijf nu in staat, om te gaan met de aanzienlijk groei die het de afgelopen jaren kent en de toenemende interesse voor haar product. Een interesse die in Monster wordt gestimuleerd in het ‘Cressperience’. De actieve benadering van eindverbruikers door Koppert Cress, garandeert bewustwording van en creëert vraag voor het innovatieve aanbod. Met Cressperience heeft het bedrijf een eigen ontmoetingsruimte en demonstratiekeuken, waar chefs kennis maken met het product en eindeloos kunnen experimenteren.

Dagelijks voorzien meer dan 260 gemotiveerde medewerkers van Koppert Cress de Nederlandse handel en leveranciers, die op hun beurt de micro-vegetables binnen Europa en over de rest van de wereld verspreiden. De eindgebruikers zijn voor het grootste deel chefs, restaurants, cateraars en hotels. De betrouwbare levering van de verse en smakelijke ingrediënten maakt het voor deze vakmensen mogelijk hun gasten op een creatieve manier te verrassen.

Vanaf januari 2007 biedt Koppert Cress haar producten ook aan op de Amerikaanse markt. In oktober van 2006 werd op Long Island, vlak bij New York, begonnen met de set-up van speciale kassen, van waaruit een betrouwbare stroom vers product komt. Samenwerking met de groothandel in groente en fruit staat borg voor distributie in gehele Noord Amerika.

Het bedrijf mocht een aantal prijzen in ontvangst nemen, erkenning van de innovatieve aanpak van product en markt. Twee keer werd de AGF Innovatie Award overhandigd. Een prijs toegekend door een jury van vakgenoten in de Nederlandse groente industrie.
Maar ook de gastronomische wereld heeft kennis genomen van Koppert Cress en waardeert de producten. Voor Rob Baan persoonlijk, kwam na ontvangst van de titel ‘Honourable member of les Amis Saisonnier’ door Culinaire Saisonnier en de verkiezing tot ‘Man van het Jaar in de AGF 2006’ door het Vakblad AGF, de internationale erkenning met de begeerde ‘Premo Internacional Martiko a la callidad del producto’, die hem werd overhandigd tijdens de ‘Lo Mejor de la Gastrononia’ in San Sebastian..

Wilt u de producten kopen en bent u bekend in de horecatoeleverantie dan kunt u ons product altijd vinden bij horecagroothandelaren als Van Gelder NederlandBidfoodHanosMetro/MakroISPCKweker, Groothandels GVC, Horeca-Totaal en Ven/Sligro. Ook zijn de cressen te bestellen bij de gespecialiseerde groentenman en op verschillende groothandelsmarkten zoals Barendrecht (kunt u o.a. terecht bij Rungis), Amsterdam (kunt u o.a. terecht bij Vroegop-Windig) en Rotterdam.

Bent u anderzijds geïnteresseerd dan kunt u altijd direct contact opnemen met Koppert Cress BV.

Wij vinden het belangrijk persoonlijk met u in contact te komen, daarom treft u ons vaak op beurzen, culinaire happenings en demonstraties.


Vacatures van Koppert Cress

Momenteel heeft Koppert Cress geen vacatures open staan.