Kwekerij de Bonfut

  • Tuinbouw
  • Honselersdijk

 Bedrijf

U mag het goede verwachten!!
Kwekerij “De Bonfut” staat voor Bonavature Future, oftewel ‘De Goede Verwachting!’ Met inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in de kwekerswereld kunt u dan ook wat goeds verwachten! Op onze potplantenkwekerij in Honselersdijk worden in het voorjaar Hortensia’s (Hydrangea) en in het najaar Deco Chrysanten (geplozen potchrysanten) en Kerststerren (Poinsettia’s) geteeld.
Organisatie
De afgelopen jaren heeft kwekerij De Bonfut zijn organisatie uitgebreid in management en oppervlakte. Door deze uitbreiding  werken wij dagelijks met een team van ca. 15 vaste werknemers. Deze medewerkers zijn de kracht van ons bedrijf. Mede door hen kunnen wij onze kwaliteit waarborgen en de producten leveren waar de klant om vraagt.
Om de arbeidspieken in drukke tijden op te vangen, huren wij tevens tijdelijke seizoenskrachten in om het werk in ons bedrijf van 30.000m2 gedaan te krijgen.
Groot in kleine Hortensia’s
De specialisatie van Kwekerij De Bonfut zijn de kleinste potmaten Hortensia’s in de potmaat 8,5cm met 1 bloem en potmaat 9,5cm met 3 tot 5 bloemen. De 8,5cm eenkoppers kweken wij in vier verschillende kleuren en de 9,5 cm meerkoppers kweken wij in 5 verschillende kleuren.
Later in het seizoen leveren we ook hanghortensia’s in een 25cm pot. Deze hanghortensia’s bevatten tussen de 20 en 25 bloemen en zorgen voor een prachtige bloemenzee!
Prachtige Poinsettia’s
In de zomer, wanneer nog weinig mensen bezig zijn met kerstmis, richten wij ons op de teelt van de kerststerren, ook wel Poinsettia genoemd. Deze kerststerren telen wij in de potmaat 6cm met 1 kop en in de potmaat 13cm met 5 tot 7 bloemen.
Onze specialiteit is het beleveren van de top van de Engelse markt waaronder enkele veeleisende en hoogstaande winkelketens behoren. Deze markt heeft zijn specifieke eisen waar wij onze strategie op afgestemd hebben.
Deco Chrysanten
Sinds enkele jaren telen wij speciaal voor de 1 november het product: Deco Chrysanten. Dit zijn geplozen chrysanten met 1 grote bloembol. De Deco Chrysanten telen wij in de potmaat 13cm met 3 bloemen en potmaat 15cm met 5 bloemen. Beide potmaten zijn verkrijgbaar in 4 kleuren.
Tijdens Allerheiligen op 1 november worden alle overledenen herdacht. Tijdens dit feest worden de grafstenen opgefleurd met een plantje en een bloemetje. De Deco Chrysant is tijdens dit feest een geschikte plant omdat hij mooie harde kleuren bevat en geschikt is voor de weersomstandigheden van het najaar.
 
Milieubewust: MPS-GAP!
Kwekerij De Bonfut teelt haar planten milieubewust en is als gevolg daarvan MPS gecertificeerd. MPS (Milieu Programma Sierteelt) is dé erkende instantie die kwekers beoordeelt op basis van hun milieubelasting. Zo ziet u dat de teelt van de planten bij u in huis geen schade hebben toegebracht aan de planten in de natuur!

Vacatures van Kwekerij de Bonfut

Momenteel heeft Kwekerij de Bonfut geen vacatures open staan.