Metazet

 • Bouw
 • Wateringen

Metazet kan in de tuinbouwbranche bogen op meer dan 35 jaar ervaring. In deze periode is Metazet uitgegroeid tot wereldmarktleider van diverse teelt- en ondersteuningsmaterialen voor de moderne (volgens Westerse maatstaven ingerichte) glastuinbouwbranche. Deze uitgebreide ervaring kan Metazet bijzonder goed toepassen in andere bedrijfstakken.

FormFlex is dé wereldwijde specialist in het ontwikkelen en produceren van teeltgootsystemen en stond aan de basis van teeltrekken, teeltsystemen en teeltgoten geprofileerd op locatie. FormFlex levert inmiddels ruim 20 jaar een compleet assortiment goten voor verschillende teelten. In nauw overleg met kwekers en toeleveranciers ontwikkelt FormFlex continu nieuwe oplossingen.

 

Flexibiliteit

Metazet/FormFlex tracht weinig tot niets aan het toeval over te laten. Met een eigen gereedschap makerij, eigen technische dienst voor onderhoud aan productiemiddelen, eigen transportmiddelen en een eigen teken- en ontwerpafdeling is Metazet/FormFlex zo flexibel als de klant dat wenst. Daarnaast worden duizenden artikelen op voorraad gehouden in een ons moderne magazijn. Snel inspelen op vragen uit de markt en waarmaken wat we beloven zijn hier de uitkomsten van.

 

Innovatie

Met een eigen teken- en ontwerpafdeling, moderne ontwerpsoftware en een afdeling R&D heeft Metazet/FormFlex alles in huis om een volwaardige partner te zijn binnen ontwerp- en productontwikkelingtrajecten. Juist omdat Metazet/FormFlex nagenoeg alle deelprocessen in het traject beheerst en invult kan er in een vroegtijdig stadium rekening worden gehouden met opvolgende stappen binnen het proces.

 

Ontwerpafdeling

De ontwerpafdeling van Metazet/FormFlex werkt met moderne ontwerpsoftware. Door middel van het SolidEdge 3-D tekenpakket is Metazet/FormFlex in staat complexe ontwerpen zorgvuldig uit te voeren. Omdat dit softwarepakket het gehele designproces omvat, kunnen er meerdere stappen digitaal uitgevoerd worden. Dit bespaart naast fysieke prototypen ook tijd en geld.

Met het softwarepakket Femap kunnen producten en materialen digitaal belast worden. Hiermee kan in een vroegtijdig stadium berekend worden hoe bepaalde materialen en constructies zich gedragen onder opgegeven omstandigheden.

 

Machinepark

Metazet/FormFlex beschikt over een uitgebreid en modern machinepark, zoals:

 • Automatische knipstraten
 • Eenkelkops draadbuigmachines (Robomacs)
 • Dubbelkops draadbuigmachine
 • Halfautomaat buisrailsteunen
 • Knipstraat t/m 250 x 8
 • Platen lasersnijder met platenmagazijn
 • Koker lasersnijder
 • Vaste walsopstelling t.b.v. lange ligger profielen
 • Vele hydraulische persen
 • Vele excenterpersen
 • Enz.

 

Metazet Logistiek

Metazet Logistiek is de afdeling van Metazet die zich bezig houdt met interne transportsystemen. Oorspronkelijk met de nadruk op de glastuinbouwsector maar de systemen en producten zijn bij uitstek ook geschikt voor toepassing in andere bedrijfstakken. Metazet Logistiek voert onder andere een kettingbaansysteem in de grond, een hangend kettingbaansysteem, diverse types elektrische trekkers, inductiegeleide trekkers, hydraulische schaarliften en automatische duwkarren.

Vacatures van Metazet

Momenteel heeft Metazet geen vacatures open staan.