Montis

  • Tuinbouw
  • MOERKAPELLE

Ons verhaal

Geboren in een tuindersfamilie en opgegroeid tussen de gewassen begon Nico van den Berg samen met zijn vrouw Elly in 1987 zijn eigen bedrijf.

Eind 2011 is de zoon van Nico en Elly, Niels van den Berg, in het bedrijf erbij gekomen en is het bedrijf aan het Oogstpad aangekocht, waardoor de splitsing Montis Moerkapelle BV en Montis Zuidplas BV is ontstaan.

Beide locaties zorgen voor een totale oppervlakte van 4,5 hectare.

Tezamen met het complete team van Montis, wordt er dagelijks op de 2 locaties jaarrond diverse producten gekweekt; op de locatie Montis Moerkapelle worden de Calathea crocata ‘Candela’® (P14 , de Campanula ‘Addenda’® (P14), de Portulacca (P15cm) en de Helleborus niger ‘Christmas Carol’®  (P12) gekweekt.

Op de locatie Montis Zuidplas worden de diverse seizoensproducten gekweekt waaronder de Campanula ‘Addenda’® (P10,5 en P19 hangpot,schalen en wandhangers), de Ranunculus, Aster, Helleborus niger ‘Christmas Carol’®(P9, P10,5, P12, P15, P17 en P19) en oriëntalis ‘Vive Victoria’ (P19) .

In 2017 hebben we met de aankoop van het bedrijf aan het Oogstpad 12 Montis Zuidplas BV uitgebreid. Hierdoor is een mooie locatie ontstaan voor de uitbreiding van met de name de Helleborus-teelt.

We zijn aangesloten bij de telersvereniging Decorum en Addenda®.

Durf, visie en vooral keihard werken, dat is Montis!

Vacatures van Montis

Momenteel heeft Montis geen vacatures open staan.