Nioz

  • Overheidsinstellingen/Non-profit
  • Den Hoorn

Ocean Systems

Verkennen van de oceanen van de wereld, heden en verleden, vanuit verschillende disciplines

Het NIOZ-departement Ocean Systems (OCS) bestudeert open-oceaanprocessen uit verschillende disciplines, variërend van fysische en chemische oceanografie, mariene geologie, paleoceanografie tot diepzee-ecologie. We onderzoeken de oceanen in het verleden en het heden om hun toekomstige rol te beoordelen.

We onderzoeken open-oceaanprocessen in een multidisciplinaire context, waaronder fysische en chemische oceanografie, diepzeecologie, paleoceanografie en paleoklimatologie.

We maken gebruik van experimenten en gegevensverzameling tijdens zeegaand oceanografisch onderzoek, evenals laboratoriumexperimenten en analyses in onze thuisbasis op Texel. De afdeling werkt over de hele wereld, van Antarctica tot het Noordpoolgebied, van het Caribisch gebied tot de Noordzee. Een van de belangrijkste gebieden waar we werken, is de Noord-Atlantische Oceaan .

De afdeling vertrouwt op haar onderzoek naar state-of-the-art analytische fysische en chemische laboratoria. Deze laboratoria richten zich op analyses van voedingsstoffen, koolstof, sporenmetalen en hun isotopen.

Onze wetenschappers vertrouwen op moderne observatietechnieken, waaronder ligplaatsen, landers, thermistorrijen, sporenmetalen schone samplers en nieuwe autonome onderwaterobservatiesystemen.

Vacatures van Nioz

Momenteel heeft Nioz geen vacatures open staan.