P. van Dam & Zn. BV

  • Handel & Retail
  • Honselersdijk

Investeren in groei

P van Dam maakt zich klaar voor de toekomst en ontwikkelt verder. Naast de bestaande markten richt het bedrijf zich nu ook op groei in nieuwe landen en gebieden. Op deze manier wordt P van Dam een almaar sterkere leverancier van snijbloemen en potplanten.

In 2015 heeft Richard Koenen zich bij het bedrijf P van Dam gevoegd om samen met Leon van Dam en Patrick van Dam ons bedrijf richting te geven voor de toekomst. Met een groeiend team van specialisten en nieuwe technieken kunnen we onze dienstverlening blijven verbeteren. Op commercieel gebied met de beste webshop, met live foto’s van alle producten, op logistiek gebied met een moderne interne logistiek en controlesystemen maar ook kwalitatief door het geconditioneerd verwerken van de snijbloemen in de koelcel.

Sprong naar volwassenheid

De toenemende internationalisering van de bloemenproductie was voor P van Dam een duidelijk signaal om actie te ondernemen. Leon nam de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich en Piet richtte al zijn energie op de import van snijbloemen uit Spanje. Jarenlang was P van Dam het belangrijkste bedrijf voor de import van snijbloemen uit Spanje. Toen later de Italiaanse productiegebieden begonnen te groeien, richtte Piet zijn aandacht op de import vanuit Italië. Al snel werd er een samenwerking met Italiaanse coöperatie Del Golfo opgezet en tot op heden zijn zij samen toonaangevend op het gebied van de import van snijbloemen uit Italië.

Een tweede grote importstap werd gezet met het rechtstreeks importeren van snijbloemen uit Zuid-Amerika met name van rozen en gypsophila uit Ecuador. Op deze wijze voorziet P van Dam via haar dochterbedrijf D&B vele bedrijven van Zuid-Amerikaanse bloemen.

 

Vacatures van P. van Dam & Zn. BV

Momenteel heeft P. van Dam & Zn. BV geen vacatures open staan.