Poot Agenturen B.V.

  • Handel & Retail
  • De Lier

Over ons

Wie zijn we?

Poot Agenturen BV is een Nederlandse wijnimporteur opgericht in 1974 , aanvankelijk als agent voor Franse wijnproducenten. Later kwam daar de import van andere Europese en niet-Europese wijnen bij. Een Nederlandse wijnimporteur verantwoordelijk voor de export en marketing van een groot pakket wijnen uit Europa en de Nieuwe Wereld, in een groot aantal Europese markten.

In de portefeuille zijn alle belangrijke Franse wijnstreken vertegenwoordigd, naast wijnen uit Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Duitsland, Argentinië, Chili, Californië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. De nadruk ligt op wijnen in het midden- en hogere segment. Poot Agenturen BV kan daarmee worden beschouwd als een ‘one stop shop’ voor wijnen afkomstig uit de hele wereld, waarbij kwaliteit voorop staat.

Wat doen we?

Onze klantenkring bestaat uit horeca- en drankengroothandels, wijnhandelaren en slijterijen. Door nauwe samenwerking en inzicht in de marktverdeling kunnen we onze klanten in hun eigen specifieke wensen voorzien. Wij spelen graag flexibel in op de vraag uit de markt. Onze leveranciers selecteren we op hoge kwaliteit, diversiteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid, waarbij we het ook belangrijk vinden dat er, indien gewenst, ook private labels beschikbaar zijn.

Wat betekent dat voor u?

De meeste Franse wijnen leveren we af-kelders. Efficiënt transport en korte levertijden maken het mogelijk zonder dure voorraad te werken, waardoor de prijzen concurrerend kunnen zijn. We helpen u graag bij het hele traject, vanaf de order tot en met aflevering, inclusief de afwikkeling van de documenten.
Alle niet-Franse wijnen worden uit onze eigen voorraad geleverd. Door een goede samenwerking met logistieke partners kunnen we uw bestelling binnen drie werkdagen leveren.
We zijn u graag behulpzaam met het samenstellen van uw assortiment en denken met u mee om de wijnverkoop te stimuleren. U kunt dan denken aan assistentie bij proeverijen, het opstellen van wijnkaarten en het aanleveren van informatie en beeldmateriaal.

Vacatures van Poot Agenturen B.V.

Momenteel heeft Poot Agenturen B.V. geen vacatures open staan.