Richplant

  • Tuinbouw
  • Naaldwijk

Over ons

De eigenaren van Richplant zijn Richard en Ellen Scheffers. Ons bedrijf is sinds 1998 gevestigd aan de Grote Achterweg in Naaldwijk. Samen met een ervaren en enthousiast team medewerkers is ons streven een klantvriendelijk bedrijf te zijn en kwalitatief hoogwaardige planten af te leveren.

Richard is al in 1983 gestart met het kweken van potplanten op een bedrijf van  8500 m2 aan het Poeldijksepad in Honselersdijk. In 1987 is hij daar begonnen met het kweken van Gardenia Jasminoides. Half 1989 kwam er een bedrijf aan de Oostheullaan in Honselersdijk bij waar naast diverse andere teelten voornamelijk Spathiphyllum geteeld werd. In 1998 zijn beide bedrijven verkocht en zijn wij op 1 nieuwe locatie verder gegaan aan de Grote Achterweg in Naaldwijk.

De oppervlakte van ons bedrijf bedraagt nu 60.000 m2. Onze hoofdactiviteit is het telen van Gardenia Jasminoides in diverse potmaten. Hiernaast kweken wij ook een aantal exclusieve seizoensproducten, zoals Crossandra Fortuna, Clerodendrum Prospero, Jatropha Multifida, Jatropha Podagrica en Ixora Kontiki. Op verzoek wordt ook in sierpot geleverd. 

Onze doelstelling

Ons bedrijf is modern en flexibel ingericht, waardoor wij in staat zijn om naast jaarrond bloeiende Gardenia’s een uitgebreid hoogwaardig assortiment bloeiende planten te kunnen leveren. Wij zijn altijd bezig met product ontwikkeling en willen een verrassend assortiment bloeiende planten aan kunnen bieden. Ons doel is de vakhandel een breder assortiment te bieden en de consument te verrassen en blij te maken met minder bekende bloeiende planten. Uiteraard werken wij op een maatschappelijk verantwoorde wijze. Wij zijn dan ook gecertificeerd voor MPS-Florimark.

Tevens zijn wij aangesloten bij de telersvereniging Decorum Company, die garant staat voor levering van groene en bloeiende planten van de hoogste kwaliteit.

Samen met wat andere kwekers wordt promotie gemaakt voor diverse exclusieve bloeiende kamerplanten met een facebookpagina “special blooming plants “ 

Vacatures van Richplant

Momenteel heeft Richplant geen vacatures open staan.