Songrow

  • Tuinbouw
  • Maasdijk

Songrow – Het verhaal

In 1993 leerde Bert Hogendoorn via zijn werkgever Visser Tuinbouw-mechanisatie de mogelijkheden kennen van het bewortelen van jonge plantjes in een klimaatcel. Het creëren van de optimale omstandigheden voor plantjes, waardoor deze goed konden groeien werd een passie.

Samen met zijn vrouw Petra kocht hij  een klimaatcel en ging ermee experimenteren: Welke planten groeien goed en welke klanten hebben er behoefte aan om met behulp van de klimaatcel de concurrentie net even een stapje voor te zijn?

Zij hebben heel veel proeven gedaan met zaden, stekken, enten, snijbloemen, potplanten, groenten etc. en ze hebben heel veel mensen leren kennen. Maar het allerbeste gewas voor een klimaatcel bleek de groep van aquariumplanten te zijn, want aquariumplanten houden van stabiliteit en dat is het sterke punt van de klimaatcel.

Het mooie was dat ze de tijd meehadden. De bestaande aquariumplantenkwekerijen waren technisch gezien een beetje uit hun jasje gegroeid. Wanneer deze kwekerijen goed gingen rekenen schrokken ze van de kostprijs van hun producten en af en toe was de kwaliteit ook niet zo stabiel…

Daarom benaderden Bert en Petra deze kwekerijen  met mooie, uniforme partijen: betrouwbaar, goed, gezond en voor een hele goede prijs…. En zij hadden er plezier in!

Ze combineerden het arbeidsintensieve piekwerk van het bewortelen van weefselkweekplanten voor derden en het stenten van groenteplanten etc. met het eveneens arbeidsintensieve werk van aquariumplanten. Alleen concentreerden ze zich bij de aquariumplanten op de langzame groeiers zoals anubiassen, cryptocorynen en microsorium.

In de loop van de tijd veranderde de wereld. Internet kwam opzetten en afstanden werden daardoor kleiner. Winkeliers veranderden hun inkooppolitiek. Ze kopen niet meer bij de algemene groothandel, maar steeds meer rechtstreeks bij de gespecialiseerde zaken of ze kopen juist wel bij de groothandel (omdat dat gemakkelijk is voor de facturatie en de logistiek), maar ze willen wel ZELF de informatie krijgen en ZELF de expert zijn!

Dus werd het tijd voor Songrow om actief mee te gaan denken op de verkoopvloer in de winkel. Hoe verkoop je eigenlijk een aquariumplant? Zou ik het zelf leuk vinden om op een aquariumplantenafdeling te werken?

In de praktijk bleek, dat de aquariumplantenafdeling niet de mooiste afdeling van de winkel was.  Songrow wilde hier verandering in brengen en bedacht een unieke manieren om planten aansprekender te presenteren.

De innovaties van Songrow

  • Epaqso: Een systeem om aquariumplanten aantrekkelijk te presenteren.
  • Epaqmat: Een “vloerkleed” van kleine plantjes, dat je op maat kunt knippen om in je onderwaterlandschap in te voegen.
  • Epaqvitro: bijzondere planten en mossen, invitro gekweekt.
  • Planten op hout: Een bijzondere eyecatcher!
  • Voer (Epaqfood):Prachtig en goed.
  • En ieder jaar zeker 6 nieuwe soorten!

We bedenken het! We maken het! We verkopen het!

Uiteraard heb je hiervoor een professioneel team nodig. Dat klinkt als zweverige marketingtaal, maar het is waar!

KWALITEIT wordt geleverd door een bedrijf dat met al zijn faciliteiten, al zijn mensen, zijn procedures en zijn relaties precies dat product weet te leveren waarmee U ALS ONZE KLANT geld kunt verdienen!

Je kunt alleen allemaal dezelfde kant opwerken wanneer je weet wat je IDENTITEIT is. Je identiteit is wat je denkt en wat je voelt. Is dat voor iedereen verschillend? Jawel, maar toen we erover na gingen denken bleek dat iedereen die zich thuis voelt bij Songrow zich kon identificeren met de volgende

Vacatures van Songrow

Momenteel heeft Songrow geen vacatures open staan.