Sunder Bromfietsen

  • Techniek/Industrie
  • DEN HOORN

Het is allemaal begonnen als hobby.

Oprichter van Sunder Bromfietsen, Gert-Jan Sunder, is gestart op de boerderij bij zijn oom in Schipluiden in een klein stalletje in de zomer van 1985. In de stal werden Kreidlers en onderdelen ervan verkocht. Alles op basis van hobby, de werkbank had eens gediend als konijnenhok, motorblokken en wielen stonden in de voedergoot, en van het bekende Snap-On gereedschap had hij nog nooit gehoord.

Na 3 jaar werd de kleine stal verruild voor een grotere schuur en werd het kleine stalletje gebruikt als showroom. Het assortiment werd uitgebreid met onder andere Zundapp, Honda MB en Puch Maxi. Ook daar werd de ruimte wederom te klein, maar gelukkig was de boerderij groot en de bromfietsen werden ook nog elders gestald. In totaal hadden we daar 200m2 in gebruik, maar op de boerderij kon en wilde Gert Jan niet blijven. Hij vond dat hij naar een professionele uitstraling moest en keek uit naar een andere locatie.

In december 1993 is de boerderij verruild voor een locatie aan de Rijksstraatweg 3 te Den Hoorn. Jaap Verboon is vanaf de begin periode werkzaam geweest bij Sunder Bromfietsen en is nog steeds werkzaam bij het bedrijf. Naast Jaap Verboon is de vader van Gert Jan, Wim Sunder, altijd ondersteunend geweest in het bedrijf. Met hulp van vrienden en kennissen is de winkel op 10 januari 1994 geopend. Het bedrijf maakte een enorme groei door. Als service voor de klant werd de ophaaldienst in het leven geroepen.

In 1995 brak het grote succes van de scooter door, hiermee maakte de markt een enorme groei. Door de enorme groei werd de showroom vergroot en de werkplaats verhuist. De vraag naar gebruikte scooters en bromfietsen nam toe. Ook nam de vraag naar gebruikte onderdelen toe, het aanbod nieuwe onderdelen en accessoires groeide daarin mee.

In juni 2002 werd bekend dat Sunder Bromfietsen het pand aan de Rijksstraatweg moest verlaten.

Op 15 augustus 2003 kreeg Sunder groen licht voor de Hooipolderweg. Wederom met veel hulp van familie en vrienden is de huidige locatie betrokken op 1 oktober 2003, want er was weinig tijd. De huidige locatie heeft 1000 m2 op 2 etages.

Vacatures van Sunder Bromfietsen

Momenteel heeft Sunder Bromfietsen geen vacatures open staan.