VDL Fleurs

  • Tuinbouw
  • Naaldwijk

Over VDL Fleurs

De oorsprong van handelskwekerij VDL Fleurs ligt in het bedrijf dat Teun van der Lugt sr. in 1950 oprichtte. Hij begon met het telen onder plat glas en is vervolgens doorgegroeid tot het moment dat de chrysantenteelt opkwam. In 1967 werden de eerste chrysanten verhandeld.

Na een aantal jaren een combinatieteelt gehad te hebben met tomaten, sla en chrysanten, stapte Teun van der Lugt sr. helemaal over op chrysanten. In 1979 stapte zoon Gerrit in het bedrijf en werd het areaal langzamerhand uitgebreid tot 22.000 m². Na jaren te hebben samengewerkt, stapte Teun uit het bedrijf en ging Gerrit alleen verder. In 2001 liet hij een nieuwe tuin bouwen van 36.000 m², sindsdien bekend als VDL Fleurs.

Zes jaar later komt zoon Teun in het bedrijf. Samen met zijn ouders vormt hij de huidige directie. In 2009 breekt een nieuw tijdperk aan voor VDL Fleurs. De tuin die in 2001 is gebouwd wordt bestempeld als ‘Tuin I’ en er wordt begonnen aan de bouw van ‘Tuin II’; een modern bedrijf van 38.000 m² waarbij arbeidsintensieve werkzaamheden zoveel mogelijk zijn geautomatiseerd met behulp van o.a. een plantrobot en een volledig geautomatiseerde spuitrobot.

De dagelijkse leiding van Tuin I ligt in handen van Teun. Marco Boekestijn heeft de leiding over Tuin II en worden daarbij geholpen door Jim Ammerlaan en Gerrit.

Vacatures van VDL Fleurs

Momenteel heeft VDL Fleurs geen vacatures open staan.