Bud Holland BV

  • Handel & Retail
  • Maasdijk

BUD Holland is op de internationale markt een leidende importeur van exotisch fruit, exotische groenten en specialiteiten uit de hele wereld. Naast groenten en fruit biedt BUD Holland een uitgebreid assortiment waaronder wilde en gecultiveerde paddenstoelen, zacht fruit, minigroenten, zeegroenten, verse kruiden en nicheproducten. Hoofdzakelijk wordt geleverd aan (horeca)groothandelaren en supermarktketens door heel Europa.

Meer dan 40 jaar ervaring komt tot uitdrukking in hoogwaardige productkennis, uitstekende contacten met gecertificeerde telers en toeleveranciers en een naadloze planning van de volledig geconditioneerde logistieke trajecten.

BUD Holland levert alle producten uit voorraad. Voordat de markt erom vraagt, draagt BUD Holland er zorg voor dat producten voorradig zijn. Vers en van zeer hoge kwaliteit. Dankzij deze strategie hebben wij op de internationale importmarkt een leidende positie kunnen bereiken en zijn we in staat deze positie te continueren en uit te breiden.

Vers blijft vers dankzij hightechopslag

Voor de handling van de producten beschikt BUD Holland over een enorme op- en overslagcapaciteit, compleet met een geklimatiseerde loods van ruim 7.800 m². Deze is onder andere voorzien van computergestuurde koelcellen, een vriescel en een kleinpakafdeling.

Groot in volume, groots in aandacht voor detail

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking. En uiteraard onder klimaatcondities die exact zijn afgestemd op ieder afzonderlijk product.

De medewerkers van BUD Holland zijn experts in exoten en zij weten exact welke behandeling de vaak kwetsbare producten nodig hebben om de optimale kwaliteit te behouden. Vanaf de geconditioneerde aanvoer, het uitsorteren en het herverpakken tot en met de op- en overslag zijn de producten letterlijk in goede handen. Hierdoor is een perfect vers product gegarandeerd.

Geschiedenis

Eind 1969 wordt BUD Holland B.V. opgericht als Nederlands verkoopkantoor van de Belgische onderneming ‘House of BUD SA’, een joint venture van de Duitse ondernemer Fritz Valentin Marschall en de Amerikaanse onderneming BUD Antle Inc. De naam BUD is de bijnaam van een van haar oprichters, Lester Victor (BUD) Antle. In het logo van de onderneming is nog steeds de ‘BUD’ (knop) terug te vinden.

De onderneming wordt gevestigd op het terrein van de voormalige Delftsche Groenteveiling in Den Hoorn vlakbij Delft, van waaruit de door BUD Holland geïmporteerde producten worden geleverd aan de groothandel in binnen- en buitenland.

In de beginjaren richt de onderneming zich hoofdzakelijk op de import van ijsbergsla en radijs uit Amerika, afkomstig van de plantages van BUD Antle Inc. uit Salinas in de staat Californië. Na 1975 wordt de overstap gemaakt naar de import en export van exotische en off-season groente- en fruitproducten.

Het innovatieve karakter van de onderneming, het strenge financiële beleid en de verregaande kwaliteitszorg dragen bij aan het succes van de onderneming. Ook de selectie van topleveranciers over de hele wereld, alsmede het logistieke vakmanschap garanderen de levering van verse producten van hoge kwaliteit. Deze zorg voor de kwaliteit van het verse product en de leveringseisen die BUD Holland zichzelf oplegt, zijn onder meer de drijfveren om in 1995 te verhuizen naar een ultramoderne nieuwe bedrijfshal in de gemeente Maasdijk op het daar gevestigde ‘Transportcentrum Westland’.

Met het oog op toekomstige ontwikkelingen blijkt deze bedrijfshal in 1999 te klein om te voldoen aan de toenemende vraag van haar afnemers, zodat besloten wordt deze hal met nog eens 3.000 m² geconditioneerde bedrijfshal uit te breiden. Hierdoor wordt het tevens mogelijk nog meer zorg te besteden aan de opslag, overslag en de versheid van de door BUD Holland geleverde producten.

In haar voortdurende drang tot innovatie van het assortiment en service aan haar klanten besluit BUD Holland in 2003 om de bestaande hal nogmaals uit te breiden en tevens te investeren in een moderne kleinpakafdeling. Hierbij wordt voorzien in de behoefte om het zorgvuldig geselecteerde assortiment consumentgereed aan te bieden.

Timeline BUD Holland

tijdlijn bud holland

Vacatures van Bud Holland BV

Momenteel heeft Bud Holland BV geen vacatures open staan.