Van der Knaap Group of Companies

  • Handel & Retail
  • Kwintsheul

Over van der Knaap

Van der Knaap Groep is een Westlands familiebedrijf met productielocaties over de hele wereld. Samen met onze klanten ontwikkelen we duurzame en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten.

Missie

“Van der Knaap Groep wil duurzame en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten leveren op het gebied van groei- en bewortelingsmedia ten behoeve van de mondiale plantenteelt. Met de producten en diensten die Van der Knaap Groep levert, is de klant in staat een maatschappelijk en (bedrijfs-)economisch verantwoord resultaat te behalen.”

Kwaliteit

Om ervoor te zorgen dat onze producten voldoen aan de hoge kwaliteitseisen, wordt de kwaliteit van ervan bewaakt door onze eigen kwaliteitsdienst. Deze hebben op iedere productielocatie de beschikking tot een laboratorium. De fysische en chemische eigenschappen van de grondstoffen worden in de gehele keten van winning tot aflevering gecontroleerd in eigen én externe laboratoria. Ook de eindproducten ondergaan meerdere controles voor uitlevering. Op deze manier kunnen we de hoge kwaliteit van onze producten waarborgen.

Ons kwaliteitsmanagementsysteem is gecertificeerd volgens de normen van ISO 9001:2015. Voor onze producten verwerken wij RHP-gekeurde grondstoffen. Het RHP-keurmerk biedt zekerheid dat het substraat voldoet aan kwaliteitseisen met betrekking tot bijvoorbeeld water- en luchtgehalte, pH en EC. Een aantal van onze kokosproducten heeft ook het OMRI-keurmerk. Hieronder vallen bijvoorbeeld Coco Crunch, Forteco Profit en Power en de Propagation Cubes.

Geschiedenis

Oorsprong
De basis van de Van der Knaap Groep werd al in 1980 gelegd. Ron van der Knaap begon met het maken van perskluiten. In 1988 verhuisde het bedrijf naar een bedrijfslocatie aan de Bovendijk in Kwintsheul, waar voldoende ruimte was om de productie uit te breiden.

Voor het produceren van al die producten zijn betrouwbare grondstoffen nodig. Daarom is in 1994 Holland Potgrond overgenomen. In 1999 kwam er een vestiging in Grubbenvorst bij: Holland Potgrond Limburg.

In 2008 gaat Van der Knaap een samenwerking met Braam Plug Products uit Aalsmeer aan.  Dit resulteert in twee vestigingen van Van der Knaap-Braam; één in Aalsmeer en één in Kwintsheul. Om ook de consumentenmarkt van kwalitatief goede potgrondproducten te voorzien, is in 2008 Van der Knaap Retail opgericht.

Kokos
In de jaren ‘90 is kokos als grondstof voor potgrond ‘ontdekt’; een organisch materiaal met veel teelttechnische voordelen. Forteco wordt in de Groep opgenomen om kokosproducten in de markt te zetten.  Om aan de toenemende vraag naar kokosproducten te kunnen voldoen, wordt in 2006 de eerste productielocatie voor kokos geopend: Growrite Sri Lanka. In de jaren die volgen, worden ook fabrieken in India en de Dominicaanse Republiek opgericht. Ook in Thailand, Turkije en Spanje zijn productielocaties gerealiseerd. Deze voorzien voornamelijk de lokale markten.

Ambassadeursprijs
In 2014 wint Van der Knaap Groep de Ambassadeursprijs voor kokosproductielocatie Growrite Substrates in Sri Lanka. Een jury bestaande uit MKB‐Nederland, Rabobank en Buitenlandse Zaken vindt Van der Knaap een innovatieve onderneming die met doorzettingsvermogen een nieuwe markt voor kokosproducten heeft ontwikkeld.

Veen
Om ook van onze veengrondstoffen nog beter de beschikbaarheid en kwaliteit te kunnen garanderen, heeft Van der Knaap vergunningen verworven voor het produceren van veen in Estland.


Vacatures van Van der Knaap Group of Companies

Momenteel heeft Van der Knaap Group of Companies geen vacatures open staan.